`

Work Spaces

ISTANBUL, 2013

Dogan TV Centre

Doğan Media Group is a Turkish media conglomerate that owns and controls three major newspapers as well as Kanal D and CNN Türk TV networks. Located in a suburban district on the European side of Istanbul and designed by the well-known Turkish architecture practice Tabanlıoğlu Architects, Doğan TV Centre is where the two TV networks operate. The building is given a makeover by Autoban who redesigned the main entrance and lobbies.

Upon entering the building, visitors are greeted by a solid expression of Autoban’s trademark design approach - natural materials with diverse textures used in layers.

ISTANBUL, 2014

Central Office

Started as a small car rental company, Central wanted to celebrate the success it has achieved over the years with a new office design that would also help motivate the employees for even greater success.

Located in a high-rise building, the new design offered by Autoban lends a contrastingly relaxing atmosphere to the interiors that is achieved by the relaxing level of light and sound as well as the lavish use of natural materials, resulting in a combined positive effect on the employees.

ISTANBUL, 2009

Autoban Studio

The 19th-century building designed by the French-Ottoman architect Alexander Vallaury that now houses the Autoban Studio was purposefully built as the Union Française - to serve as a local to the French community in Istanbul who were quite active in the social life of the city back in the day. The main façade of the building is in neo-classical style with Belle Epoque details, along with elements of the eclectic Ottoman architecture.

When Autoban signed the lease agreement, the property was right out of a rough construction work. The marble flooring was partly done, the walls were just concrete surfaces and there were columns in varying sizes all around. Starting with the marble flooring which they restored and completed, Autoban put the ornate wooden framed window of the front façade at the centre stage of the studio’s design scheme, and punctuated its historical beauty by keeping everything simple around it. They also restored and preserved the three marble plates carved with the names of the martyrs of the French Legion.

The spaces in between columns were filled with enclosed floor-to-ceiling storage units with several shutters that give the effect of strictly ordered files on cupboards. The studio’s two kitchen units are also imbedded into the walls to keep the office clutter-free.

ISTANBUL, 2010

Vakko Headquarters / Nakkaştepe

When Vakko - Turkey’s most established luxury fashion house founded in 1938 - decided move their head quarters to Nakkaştepe on the Asian side of the city and into an innovative building designed by the New York-based Rex Architects, Autoban was appointed consultant for the interior design and architecture, as well as to design the office spaces, café and the Vitali Hakko Creative Industries Library - a public library named after the founder of the company.

In contrast with the strong structural identity of the steel and glass building, Autoban used subdued and warm colours all throughout the interiors, with natural materials such as walnut wall surfaces continuing to add warmth to the overall environment.

The library, archiving an impressive collection of books on fashion, architecture, cinema, art, and photography, is one of the highlights of the tour of the head quarters. Autoban designed the space, which receives plenty of daylight from the glass panes on its ceiling, to encourage studying, using massive walnut for the book-lined shelves as well as long work desks with ergonomic chairs.

Subscribe to Newsletter

To subscribe newletters please enter your email below and click add.