`
ISTANBUL, 2009

Macro Center / Kuruçeşme

When Macro Center went for a redesign of their Kuruçeşme branch, where the supermarket chain was pilot testing their new gourmet-shopping concept, supermarket design was a new category in the Autoban project archive. Yet with careful planning and creativity combined with attention to detail, the studio came up with an inviting concept that blurs the line between a farm fresh marketplace and grocery retail.

Starting with the façade, which Autoban redesigned and covered in Iroko wood, the entire interiors of the Macro Center uses raw and natural materials that create an overall industrial feel. Once you go beyond the façade, you are welcomed to a wide-open area that receives plenty of natural light from the front of the store. The focus on fresh food is also emphasized by special lighting, and the custom-designed food cabinets combining dark hues with minimal forms perfectly background the wide variety of gourmet products on display.

/i/content/208_1_SAG_MACRO.jpg
  • Total area 900 sqm
  • Client Macro Center
  • Interior design Autoban
  • Project team Seyhan Özdemir, Sefer Çağlar / Filiz Fettahoğlu, Canan Taşçı
  • Photography Ali Bekman
  1. RELATED PRODUCTS
  2. PRESS CLIPPING

Subscribe to Newsletter

To subscribe newletters please enter your email below and click add.